25 de setembre del 2006

diuen que CREEN energia...

Bé, canviem de registre per un dia, però no abandonem la columna vertebral d'aquest blog.

L'altre dia en "talut" va deixar-me aquest comentari.

talut said...

Ara començaré a llegir i postejar més. sobretot a partir del dia 2.
volia que llegissis això: energia lliure.
L'altre dia vaig veure la noticia al metro (tmb), a les teles que hi ha. No vaig veure la noticia sencera, pero em vaig quedar amb que produien energia del "no res". A partir de camps magnetics o algo així.
Si en tens ganes et proposo el tema per que ens l'expliquis.

petons


La veritat, és que no havia sentit res sobre el tema, i m'he posat a enllaçar links fins a arribar a la web de l'empresa que diu que ha trobat la tecnologia que CREA energia, amb tot el que això comporta per la física... i en concret per la Termodinàmica.

Pels no familiaritzats amb el tema, us diré que la Termodinàmica és la branca de la Física que es va iniciar amb l'estudi de la Calor i de tot el que se'n va derivar... el que se'n deriva és un estudi de tots els fenòmens energètics de la naturalesa a nivell macroscòpic. És a dir, no s'observa el que passa a nivell atòmic, sinó el que veiem nosaltres a escala humana. És una branca basada tota en 3 PRINCIPIS bàsics.

I què?

La gràcia que té un principi és que l'enunciat que ens trobem NO es pot demostrar. Treballem amb ell, senzillament perquè mai s'ha trobat un cas que li sigui contrari. Per tant, quan es trobi un fenomen experimental que contradigui el principi que hem establert, anul·la directament tot el que haguéssim pogut teoritzar-ne a partir d'aquest. La notícia que ens passa en "talut" atemptaria directament contra un dels pilars de la Termodinàmica... i per tant, obligaria a la reconstrucció de tota una de les branques de la Física.

Però no oblidem tampoc, que trobar un mètode que permetés no haver de reposar combustible al cotxe mai més, o carregar el mòbil cada uns quants dies... o tantes altres coses, suposaria uns guanys econòmics considerables.

Doncs m'he llegit totes les pàgines que linkaven les unes amb les altres sobre el tema i he observat que:
  • En cap moment et diuen en què consisteix aquesta tecnologia, ja que (diuen) fa tres anys que l'estan perfeccionant per poder-la treure al mercat. És com un secret de sumari guardadíssim.
  • Diuen que cap dels grups de recerca que s'ho ha mirat (ja fossin cinetífics o d'enginyers) i que ha reconegut que si que funciona vol fer públic el seu nom.
  • Segons expliquen per fer el procés més públic... han convocat a un grup de científics. I a través de quin mitjà ho han fet? Alguna revista científica (que seria la que poden llegir els científics....) NO!! Mitjançant el diari "The Economist", diari que llegeix tothom per altra banda.
I he extreta algunes conclusions:
  • Aquests punts em fan sospitar que aquí hi ha gat amagat...
A part, hi ha altres consideracions personals sobre el tema que li resten credibilitat a la notícia també:
  • Crec que amb la mentalitat que normalment tenen tots els científics... quan aparegui algun fenòmen que destiroti algun dels 3 principis de la termodinàmica el que segur que no faran (una vegada verificat mil i una vegades que realment un dels prinicpis és revocat) és amagar-ho com si això fos la recepta secreta de la Coca-Cola. Es farà públic i crec que inclús es podrien arribar a barallar si ens posem materialistes... Pensem que revocar un dels principis de la termodinàmica és entrar a la història de la física per la porta gran, Nobel assegurat i publicacions i cites a totes les revistes científiques la resta de la vida. A part de "l'interessant" repte de reconstruir toooota la termodinàmica.
  • Aquest secretisme fa pensar el pitjor... i que les crides es facin mitjançat "The Economist" per fer-les públiques i que se n'assabenti tothom.. home... el deuen llegir molts empresaris, però jo vaig caminant i no em trobo amb gent llegint diaris com "The Economist", no ho sé.
  • I una pregunta que m'ha assaltat consultant la web de l'empresa... a què es dediquen?? NO HO SÉ, perquè en cap moment es fa menció de la resta de produccions que puguin tenir, només parlen del projecte d'aquests motors mitjançant camps magnètics...

I per finalitzar, només aclarir que no és que no vulgui explicar en què consisteix el tema... Senzillament... no ho sé. No he trobat enlloc, quin és aquest mètode que crea energia del no res. I jo una gènia no sóc, així que descobrir-lo per mi mateixa no crec que ho fes... Quan per fi es decideixin a publicar-ho... ja mirarem de fer alguna cosa.

Però ja us dic que la comunitat científica no deixarà que un coneixement essencial per la comprensió de la naturalesa com seria la possible "creació" d'energia i el demembrament de tota una branca de la Física, sigui guardat i ADMINISTRAT com la recepta secreta de la Coca-Cola.

2 comentaris:

Sete ha dit...

Per sort, tothom que conegui una mica o estigui familiaritzat amb el mètode científic (per exemple, parlo des del punt de vista d'estudiant de matemàtiques) no es deixa enganyar així com així... però malauradament, a molta altra gent li resultarà tan atractiva la idea, que ja només per això defensaran de tot, i fins i tot alguns s'ho arribaran a creure.

Òbviament, jo també sospito!!

diablessamariken ha dit...

no, si ja ho dic jo que la ciència és el més pragmàtic que t'has tirat a la cara!

i si a més el pragmatisme ve dominat per les peles ja podem patir!

PtoNGs


PD: tinc constància que hi ha químics enganxat a aquest blog (i no em compto a mi)