NOVETATS... això no s'acabarà mai!
I això continua.
Noves idees ataquen amb ganes i per tant, noves seccions (si és que en podem dir així) apareixeran per aquí.
MIRANT CAP AMUNT!
Moltes són les vegades que passejant pel camp, quan és fosc hem aixecat els ulls cap al cel i els hem deixat que disfrutin una estona i es perdin entre tant objecte espacial, estrella, planeta i galàxia. I això la humanitat ho ha fet des de fa milers d'anys, d'aquí que ja tinguem el cel mínimament acotat i "endreçat". Les consetelacions ens hi ajuden, però també van despertar la imaginació d'aquells que les van idear.
La idea és que poc a poc, anem descobrint el cel. Podem dir poc a poc, o constelació o constelació. Farem una repassada a cada una d'elles des d'un punt de vista de l'astronomia (com podem trobar la consetelació, què hi ha d'interessant en els objectes que veiem...) i des del punt de vista de la mitologia. Quina història hi ha darrera de cada una d'elles? N'hi trobarem un munt que ens han regalat els nostres avantpassats de la Grècia Clàssica.
Concretament, utilitzaré un llibre d'Eratòstenes de Cirene - Mitologia del Cel / Catasterismes. Eratòstenes va néixer el 276 a.C a les costes africanes, dins d'una colònia grega (Cirene) tot i que després es va viatjar i es va traslladar a viure cap a Grècia. Va crear una OBRA (amb majúscules) va escriure literatura, però també va fer assajos sobre geografia, matemàtiques i astronomia. Una biografia molt curiosa i particular que també pot merèixer un post per ella sola... només avançar que va viure 80 anys. Tenint en compte que estem parlant del segle III a.C., estem parlant de tota una proesa.
DUPOND & DUPONDE
Canviem de terç. L'altre tipus d'escrits que aniran apareixent properament són una creació compartida. Han nascut de manera casual, però pot donar lloc a un espai en que conversin ciències que no trobem juntes normalment.
Quan parlem de ciència i més en aquest bloc, el que primer ens passa pel cap són la física, la química, la biologia, la geologia, les matemàtiques... però i l'economia, la sociologia o la política? També en són de ciències. Es diferencien de les ciències de les que fins avui hem parlat en que unes són experimentals i les altres socials. Però si comparteixen el fet de ser ciències, alguna cosa tindran en comú, no?
Això és el que intentaran investigar "Dupond & Duponde" a través de les seves converses. Esteu pensant bé, un és científic social i l'altra és un intent d'esdevenir algun dia científica experimental. I ja teniu massa pistes :p
Amb un estil semblant al dels bessons belgues, intentaran trobar punts en comú i diferències entre aquests dos móns.
LES VELLES COSTUMS MAI MOREN
I no us preocupeu que mai deixarem d'explicar el per què i el com del que estigui a l'abast dels modestos coneixements de la que us escriu. Però aquesta faceta (la d'explicar els coms, els perquès, de predir...) no és més que una de les cares que té la ciència. En té moltes més i m'agrada anar-les destapant poquet a poquet i una a una. Tot arribarà. Ja ho diuen...
LA PACIÈNCIA, ÉS LA MARE DE LA CIÈNCIA!
4 comentaris:
jo encara diria més, la paciència és la mare de la ciència!
Dupond i Duponde!! com me'ls estimo! aquest any m'he fet un fart de dir: je dirais même plus!
ara el Tintin... esborra'l a cop de photoshop.
mmm... quantes novetats! tenia un parell de lectures endarrerides i veig que això no pot ser, quan menys t'ho esperes ens poses la mel a la boca amb tantes intrigues i titulars!
Així que, a veure si acabem rapidet els exàmens i ens posem a fer feina del blog que tenir la gent esverada no és bo ;)
Ptons
PD: m'explicaràs perquè al cinturó d'Orió se'l coneix correntment com a "les tres maries"?
Bé, a casa meva diem: les tres maries: la caca, la merda i la porqueria. Això ja no cal que ho comentis... jiji!
hola! no t'he pogut escoltar avui a la nit... però m'has de passar l'adreça perquè et pugui escoltar!
i... quantes novetats! ànims angie, i si necessites ajuda en el que sigui... ja ho saps!
Publica un comentari a l'entrada